Cursuri și articole despre vindecare și echilibru

Prin tehnici esențiale și mici obiceiuri sănătoase, te vindeci în modul cel mai ușor și plăcut pentru tine.

Autotratamentul Reiki, un ajutor prețios pentru vindecarea ta

Chiar și pentru oameni care studiază de 10 ani tehnici energetice puternice, Reiki rămâne o unealtă deosebit de utilă.

Ai momente când te simți deseori obosit(ă) sau te doare o anumita parte a corpului? Sau poate ai anumite afectiuni cronice și vrei să afli dacă poți să te simți din nou ca înainte, nu doar să tratezi temporar simptomele? Dacă tratamentul medical nu te-a ajutat inca, sau daca vrei sa ii grabesti efectul, poti sa faci ceva. Totusi, profesorii in tehnici energetice si de vindeare deseori iti propun metode care pentru tine nu functioneaza, sau dureaza prea mult. Poate nu ai rabdare sa le inveti sau nu vrei, cel putin acum. Ai dori sa existe un remediu simplu prin care sa poti gasi o solutie usoara si care sa nu aiba contraindicatii. Aici te poate ajuta foarte mult autotratamentul Reiki, o metoda de vindecare prin punerea palmelor pe care oricine o poate invata si care nu necesita un antrenament ca să funcționeze.

Reiki este o tehnică simplă, care în esență presupune punerea palmelor pe corp pentru a te vindeca.

Autotratamentul Reiki poate fi făcut așa cum simți, dar în general se folosesc anumite poziții recomandate (începi de la cap, unde sunt câteva poziții diferite, una fiind pentru ochi, apoi continui cu gâtul, unde sunt glandele tiroidă, paratiroide, apoi mai jos este timusul, apoi mergi la nivelul pieptului, pentru plămâni și inimă, dar și centrul inimii, și așa mai departe.

Energia care ajunge în acest fel în fiecare zonă a corpului aduce vindecarea și la nivel emoțional și te ajută să-ți liniștești gândurile. Acesta este avantajul de a lucra holistic – acționezi simultan la mai multe nivele. Știi și probabil ești de acord și tu cu faptul că starea emoțională influențează sănătatea corpului. Iar în Medicina Chineză se spune că liniștea interioară este cauza sănătății. Prin urmare, diminuarea agitației este un pas foarte important în sine, dacă vrei să previi cauzele multor boli.

Avantajul simplității autotratamentului din Reiki

Cine are timp astăzi să facă:
– 5-6 poziții din Qigong pentru sănătatea fiecărui organ
– să mediteze, stând 10-20 de minute fără gânduri (și cine încearcă?)
– să inspire energie vitală
– să echilibreze această energie ca să nu-i provoace agitație
– să practice diferite tehnici pentru a se echilibra emoțional
– să echilibreze energetic organele interne

Sigur că toate aceste lucruri sunt bune și, dacă ești disciplinat, îți poți găsi o oră dimineața să le faci. Adică, după ce te scoli tu, ca de obicei, la ora 5 (nu-i așa?), și pe la ora 6 ieși dimineața în parc, te duci pe un deal și o oră exersezi tot ce trebuie. Dar în realitate, probabil că deseori abia ai timp să îți bei cafeaua și să mai faci ce ai de făcut pe-acasă, înainte să alergi spre serviciu.

Dacă mai ai și copii, cu atât mai mult.

Prin autotratamentul Reiki poți să te încarci cu energie și să te echilibrezi în același timp la mai multe niveluri (hai să nu zicem toate). Poți să aduci energie vitală la nivelul rinichilor. Poți să vindeci CAUZA pentru care rinichii nu au energie (graba, agitația și anxietatea). Poți să cultivi o virtute atât de rară în zilele noastre – liniștea, și asta fără să te gândești “hm… cum să fiu eu mai liniștit?”. Poți să echilibrezi în același timp rinichii din punct de vedere energetic. Și toate acestea le poți face chiar și când ești în deplasare (dacă nu conduci tu).

Vindecarea afecțiunilor cronice

Reiki este foarte eficient mai ales în vindecarea afecțiunilor care durează de mult timp. În medicina chineză se spune că, dacă o afecțiune a apărut în mult timp, ea se tratează tot în mult timp. Nu este chiar așa, căci există și anumite scurtături, dar cert este că prin Reiki poți să îți faci terapie singur în fiecare zi. Chiar de două ori pe zi.

Dacă ai o afecțiune cronică și nu crezi când medicii spun că toată viața vei rămâne așa, poți să îți iei sănătatea în propriile mâini. Și nu exagerez. Chiar poți rezolva orice problemă prin Reiki? Nu chiar. Dar te ajută foarte mult. Unele afecțiuni necesită mai mult de atât, adică fie folosirea Reiki împreună cu o tehnică mai puternică, fie să apelezi la ajutorul unui terapeut din exterior, fie să folosești anumite remedii naturale recomandate de un naturopat sau medic chinez, sau chiar tratamentul medical. Dar majoritatea afecțiunilor pot fi vindecate prin Reiki.

Ținând zi de zi palmele pe corp, poți să întărești de asemenea capacitatea corpului de a se vindeca – de a regenera țesuturile, de a combate infecțiile, etc. Chiar dacă (să zicem) nu poți vindeca o anumită problemă prin Reiki, poți să reglezi în timp ce trebuie reglat pentru ca problema să nu mai apară. Nu știu dacă ești de acord cu mine, dar eu zic că vindecarea tuturor sistemelor corpului este mult mai avantajoasă decât tratarea superficială a cauzei.

Vindecarea cauzelor bolilor

Ține cont că Reiki te ajută nu doar prin energia specială pe care o aduce și prin faptul că poți practica în fiecare zi, ci și datorită faptului că rezolvă CAUZELE bolilor. A rezolva cauza înseamnă că te poți vindeca în totalitate, nu doar parțial. Nu spun că vei rezolva cauza într-o săptămmână sau într-o lună. Dar când o rezolvi, atunci automat boala, care este un efect, nu mai are cum să apară. Orice efect trebuie să aibă o cauză. Dacă tu reușești să rezolvi cauza, ai câștigat! Și ai această posibilitate, iar Reiki este poate cea Nu este miraculos, dar este eficient și funcționează.

Avantajele Reiki

Reiki are marele avantaj că nu trebuie să te antrenezi 10 ani ca să începi să ai rezultate puternice, ci începe sa functioneze imediat dupa primirea a ceea ce numim acordajul sau initierea (o transmitere de cunoastere si abilitate).

Al doilea mare avantaj este că poate fi practicat și în timp ce faci altceva. Toți maeștrii pe care i-am avut recomandau să practici Reiki și în timp ce te uiți la televizor sau când ești pe drum, dacă nu reușești să o faci altfel. Sigur că e mai bine să o faci în liniște, fiind atent la corpul tău. Dar poate vrei să faci alte exerciții fizice sau energetice care presupun mișcarea și nu ai timp să faci și Reiki separat. Reiki este una din puținele practici care poate fi făcută în timp ce faci altceva, așa că de ce să nu profiți de acest lucru.

Acum, dacă ai practica, așa cum fac eu, asanele din Yoga și sunetele vindecătoare, atunci ai putea să faci și Reiki în același timp, și totul să fie orientat către interiorul tău. Aceasta ar fi de fapt una din cele mai înțelepte și eficiente alegeri, ca și exerciții de practicat zilnic.

Un alt mare avantaj este că Reiki funcționează chiar dacă ești într-o stare mai puțin bună. Nu trebuie să ai concentrarea unui maestru de meditație, relaxarea unui bebeluș și focalizarea unui călugăr șaolin. Tot ce trebuie să faci este să îți activezi palmele prin metoda recomandată și gata.

Cum sa il inveti si tu

Înscrie-te la newsletter mai jos ca să afli când voi organiza următorul curs de Reiki, sau scrie-mi oricând și putem să lucrăm individual. Ține minte că a învăța Reiki înseamnă că întotdeauna vei putea să îți aplici acest autotratament, nu ai de ce să te temi că dacă nu practici un timp, uiți sau nu îți mai iese. Poți să nu practici 20 de ani, inițierea rămâne. În altă ordine de idei, să nu crezi că, învățându-se atât de ușor, este o tehnică pentru începători, pe care mai târziu o vei abandona. Eu cunosc maeștri terapeuți care practică de zeci de ani și care totuși consideră Reiki un ajutor foarte important.

Articol publicat în categoria: Vindecare
În curând vor apărea noi articole cu subiectul: ,

Subiecte

Vezi când scriu

Afli lucruri utile pentru tine și cei dragi și mă susții, ajutându-mă să-i ajut pe alții.

Vitalitate și remedii

Nu aș recomanda aceste remedii dacă nu aș fi convins că ele sunt un real ajutor în vindecare și regenerare.

Uleiurile esențiale de la Vivasan sunt cea mai avantajoasă alegere din categoria uleiurilor de calitate superioară, pentru uz intern, cu plantații supervizate.

Vezi articolele despre vitalitate