Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/holisro/public_html/wp-content/themes/Tema/header.php on line 33

Cursuri și articole despre vindecare și echilibru

Prin tehnici esențiale și mici obiceiuri sănătoase, te vindeci în modul cel mai ușor și plăcut pentru tine.

Vestitul ceai de munte – Sideritis sau Ironwort

Ceaiul de munte este o plantă specială și mai puțin cunoscută ce crește în zone aride și la mare altitudine, precum munții din Grecia, ea se găsește și la noi și este vestită pentru efectele vindecătoare. În acest articol voi explora beneficiile sale, să vedem dacă legendarele sale virtuți au fost exagerate sau chiar sunt adevărate. În orice caz, o crenguță din această plantă vestită poate fi un adaos binevenit într-o ceașcă în care pui mai multe plante care-ți plac cum ar fi sunătoare, ceai roșu de Rooibos și altele pentru a prepara o infuzie gustoasă și plină de flavonoizi și alte bunătăți.

În general pe site-ul Centrului Holis vă prezint o sinteză a informațiilor cele mai valoroase pe care le-am descoperit în 10 ani de studiu al artelor vindecării (nutriția fiind numai o parte din focus-ul meu). Nu pot spune cu certitudine 100% dacă beneficiile unei plante sunt toate adevărate, dar mă voi strădui să corectez erorile oricând aș descoperi că o informație pe care am publicat-o este eronată sau dacă o plantă, deși foarte benefică, are doar o parte din beneficiile enumerate de mine și o parte sunt exagerate. În altă ordine de idei este bine să știți (și acest lucru puțini medici îl știu) că efectele plantelor depășesc cu mult efectele substanțelor chimice care le alcătuiesc și uneori o plantă aparent balală cum ar fi sunătoarea pot avea niște puteri pe care nici măcar nu vi le imaginați. La urma urmei, sunteți pe site-ului unui profesor de Qigong, nu pe site-ul unui chimist.

Unul din motivele pentru care acest ceai chiar are efecte vindecătoare este conținutul ridicat de bioflavonoide. Un studiu în Journal of the Science of Food and Agriculture a arătat că ceaiul de munte este la fel de puternic ca ceaiul verde (Camellia sinensis) în prevenirea stresului oxidativ. Deși concentrația de fenoli și capacitatea antioxidantă totală era mai mică decât în ceaiul verde, efectele erau similare datorită faptului că biodisponibilitatea ceaiului de munte era mai mare.

Este benefic in tratarea anxietatii si insomniei și îmbunătățește funcionarea creierului. Întărește sistemul imunitar. AJută în probleme de piele. Unul din beneficiile mai puțin obișnuite este că susține sănătatea oaselor, prevenind osteoporoza.

Mai multe în curând.

Articol publicat în categoria: Cauzele fericirii
În curând vor apărea noi articole cu subiectul:

Subiecte

Vezi când scriu

Afli lucruri utile pentru tine și cei dragi și mă susții, ajutându-mă să-i ajut pe alții.

Vitalitate și remedii

Nu aș recomanda aceste remedii dacă nu aș fi convins că ele sunt un real ajutor în vindecare și regenerare.

Uleiurile esențiale de la Vivasan sunt cea mai avantajoasă alegere din categoria uleiurilor de calitate superioară, pentru uz intern, cu plantații supervizate.

Vezi articolele despre vitalitate