Cursuri și articole despre vindecare și echilibru

Prin tehnici esențiale și mici obiceiuri sănătoase, te vindeci în modul cel mai ușor și plăcut pentru tine.

Elefantul, rațele mandarine și alte obiecte Feng Shui nu funcționează, dar iată ce poți să faci

"Remediile elementelor se vor folosi ca o ultimă linie de atac, doar în cazul în care nicio altă metodă nu se poate aplica..." (Ba Zhai Ming Jing)

Bănuți, figurine, statuete, broască, elefant feng shui – ai citit poate despre aceste așa-numite remedii Feng Shui și te-ai gândit să le încerci. Am o veste pentru tine – intenția este bună, dar remediile acestea nu sunt cele folosite în Feng Shui-ul autentic. Ele au un anumit efect psihologic, mai ales dacă tu crezi în ele. Dar există și alte remedii care sunt mult mai eficiente și care te pot ajuta chiar dacă nu crezi. În plus, aceste animăluțe care se vând ca remedii par și un pic ciudate în România sau în altă țară occidentală, nu-i așa? În acest articol poți afla câteva soluții mai simple, mai tradiționale și mai naturale decât această colecție de elefănței, porci, lei, tigri și căței.

Să lămurim întâi ce-i în neregulă cu animalele?

Din punct de vedere psihologic, ele pot să funcționeze. Chiar și din punct de vedere spiritual. Un obiect care îți place și în care crezi poate să îți dea o stare pozitivă. Având o stare pozitivă, vei atrage și energii pozitive și chiar “ajutoare” spirituale. Așadar, poți să le folosești fără nicio problemă. Dar dacă plasezi un astfel de remediu și nu vezi schimbări pozitive, s-ar putea ca încrederea ta în el să scadă, și atunci chiar nu o să mai funcționeze.

Statuetă - Elefant

De asemenea, nu poți ajuta o persoană care nu crede dându-i astfel de remedii.

Dar POȚI ajuta pe oricine aplicând Feng Shui tradițional, chiar dacă este o persoană sceptică. Totul este să fie de acrod să încerce. Avantajul este că, dacă încearcă, va vedea rezultate. Dacă ar folosi remedii care funcționează numai când crezi în ele, atunci nu ar vedea niciun rezultat, întrucât nu crede.

În plus, remediile ne-autentice nu vor modifica efectiv energia prin simpla lor plasare. Sunt alte remedii, însă, care pot face asta. Și tocmai acesta este avantajul aplicării Feng Shui: îți îmbunătățești sănătatea, starea emoțională și viața prin simplul fapt că faci o schimbare în casă, după care nu mai trebuie să faci niciun efort (nici măcar să ai o stare pozitivă).

Influențele pe care le studiază (și le remediază) Feng Shui sunt cauzate de felul în care energia se modifică în funcție de două aspecte:

În funcție de cum se modifică energia, ea este numită “foc”, “pământ”, “metal”, etc. Aceste elemente cu care lucrează Feng Shui-ul sunt de fapt codificări pentru felul în care se comportă energia. Aici intervin remediile.

Cum influențează remediile energia?

Dacă vorbim de remediile din comerț, ideea ar fi că forma lor (bănuți rotunzi, sfere) și culoarea lor (6 sfere aurii, etc) afectează manifestarea energiei. Dacă ai nevoie să atenuezi energia de tip foc, folosești apa, adică culoarea albastră. Dacă ai nevoie să aduci metal, aduci ceva auriu sau alb. Uneori și numărul se spune că ar conta, de aceea vezi uneori 3 bănuți sau lucruri de genul ăsta. În plus, diferite animale se consideră că ar avea o asociere cu un anumit tip de influență, din diferite motive.

Există și ceva adevăr aici? Uneori da, pentru că de exemplu clopoțeii de vânt chiar funcționează – cu condiția să fie din metal. Ei aduc energia de tip metal acolo unde este necesară. Dar clopoțeii de vânt din lemn nu funcționează. Un text clasic spune că “Oricum ai privi un remediu al Metalului, din stânga, din dreapta, el este în totalitatea lui din metal și, de-l lovești ușor, el poate împrăștia sunetul său generator de înțeleciune în jur…”.

Legat de culori există și aici un skepsis. Obiectele de culoare roșie pot constitui într-adevăr un remeidu de foc. Dar, pentru celelalte elemente (apă, lemn, pământ și metal), culoarea este mult mai puțin eficientă, dacă ele nu sunt făcute realmente din materialul respectiv. Un remediu de lemn trebuie să fie viu, adică o plantă vie, nu un tablou cu ceva verde sau chiar cu o reprezentare a unei păduri. Un obiect alb sau auriu nu este suficient ca remediu de metal dacă nu este și făcut din metal.

Așadar, cum influențează remediile energia? Prin materialul din care sunt făcute. Ele trebuie de asemenea să aibă o dimensiune suficientă pentru spațiul unde sunt plasate. Mai multe recomandări despre cum să alegi remediul potrivit voi scrie într-un articol separat. Dar spuneam că vei afla ce poți să faci.

1. Verifică în fiecare an pe site-uri de specialitate care sunt influnețele anului

În fiecare an se manifestă anumite influențe astrologice în fiecare casă, indiferent care este Feng Shui-ul acelei case din construcție. Aceste influențe suplimentare, ale anului, se numesc Stelele Zburătoare. Vei găsi cu ușurință informații despre acestea și probabil că voi scrie și eu care sunt influențele anului următor.

Odată aflate, ține cont de recomandările autorilor în care ai încredere, pe care le vei găsi de obicei în același articol. Dar ai grijă ca autorul respectiv să nu cumva să recomande remedii precum cele menționate mai sus. Dacă el îți spune că într-o anumită zonă vine steau cea mai rea, steaua 5, și că trebuie să pui acolo 6 sfere aurii, tu uită-te în articolul meu despre remedii și folosește ceva potrivit (în cazul acesta, un obiect mare din metal, indiferent de formă sau la ce folosea înainte).

Dacă într-o anumită zonă trebuie apă, nu pune o fântână acolo, că s-ar putea s-o încurci. Fântânile sunt unul din cei mai puternici activatori ai energiei. Chiar dacă într-un anumit an, trebuie să pui apă într-o zonă, dacă potrivit configurației Feng Shui a casei în sine (din construcție) acolo sunt energii negative, fântâna le va activa și pe acelea.

Celelalte remedii însă sunt destul de neutre, adică se recomandă să fie plasate, chiar dacă nu îți cunoști configurația casei. Eu îți spun, ca și consultant de astrologie chineză, nu de Feng Shui, recomandările pe care le-am primit la rândul meu de la profesorii cu care am studiat.

2. Folosește direcțiile tale favorabile, indiferent de an și indiferent în ce zonă a casei stai

Poți descărca PDF-ul meu despre direcțiile favorabile și să le folosești întotdeauna de-acum încolo, pe cât este posibil. Direcțiile sunt un “remediu” mult mai eficient decât orice broască feng shui, elefant feng shui, bănuți și alte obiecte descrise ca remedii. În plus, după părerea mea, ele sunt chiar mai importante decât folosirea remediilor pentru stelele zburătoare. Dacă într-un anumit an, cea mai negativă stea vine într-o anumită zonă a casei tale, ea nu te va afecta dacă tu nu faci gălăgie acolo. Dar dacă dormi pe o direcție negativă mai mulți ani, acest lucru va avea o influență destul de mare. Iar dacă dormi pe una din cele mai negative două direcții, e foarte probabil să ai realmente probleme, care foarte greu pot fi prevenite prin alte metode (ca să nu se întâmple).

Articol publicat în categoria: Feng Shui, Metafizica Chineză, Vindecare

Subiecte

Vezi când scriu

Afli lucruri utile pentru tine și cei dragi și mă susții, ajutându-mă să-i ajut pe alții.

Vitalitate și remedii

Nu aș recomanda aceste remedii dacă nu aș fi convins că ele sunt un real ajutor în vindecare și regenerare.

Uleiurile esențiale de la Vivasan sunt cea mai avantajoasă alegere din categoria uleiurilor de calitate superioară, pentru uz intern, cu plantații supervizate.

Vezi articolele despre vitalitate