Cursuri și articole despre vindecare și echilibru

Prin tehnici esențiale și mici obiceiuri sănătoase, te vindeci în modul cel mai ușor și plăcut pentru tine.

Tehnica ESENȚIALĂ de relxare și meditație în starea Alpha

Activează-ți mecanismele de vindecare prin meditație.

Ai mintea agitată și crezi că e dificil să-ți oprești gândurile care te tot frământă? Mai gândește-te odată, căci te înșeli.

Să-ți oprești mintea sau dialogul interior e foarte ușor.

Doar că probabil nu ți-a spus nimeni metoda corectă de a face acest lucru. Poate că nici eu nu știau. Nu-i nimic, în acest articol o să afli. Cu ce te ajută? Se spune că mecanismele de vindecare nu funcționează decât în starea de relaxare, sau în orice caz funcționează mult mai slab dacă suntem agitați. Când ne relaxăm profund și ajungem în starea Alpha, regenerarea corpului se compară cu cea din timpul somnului, putând fi uneori chiar mai eficientă.

Este foarte important să poți să îți oprești mintea și să te odihnești în acest fel ori de câte ori vrei.

Nici nu trebuie să vii neapărat la un curs ca să îți iasă acest lucru, dar s-ar putea să nu ai încredere că poți, și atunci ar fi bine să vii, ca să îți arăt. Dar hai să-ți povestesc întâi cum se face.

Cum se realizează meditația de relaxare

Ai doar doi pași de făcut. Dacă vrei să poți să-ți oprești mintea, e foarte important să realizezi importanța acestor doi pași care par foarte simpli.

Asigură-te că ai la dispoziție cel puțin jumătate de oră. Exercițiul se poate face și în 10 minute, dar dacă nu ai antrenament, faptul că știi că ai puțin timp la dispoziție te poate împiedica să te relaxezi.

Întinde-te pe un izopren sau pe o pătură pe podea, sau poți face exercțiul și în pat. Poți ține mâinile pe lângă corp cu palmele în sus sau în jos, nu contează. Sau le poți ține și pe abdomen. Găsește-ți o poziție comfortabilă, căci cheia exercițiului este să nu te miști.

Pasul 1: Odată găsită poziția comfortabilă, încremenește acolo. Nu te mai mișca deloc până când vrei să te oprești.

Pasul 2: Observă senzațiile fizice din corp. Tot ce ai de făcut este să observi. Pe măsură ce observi, dacă sunt tensiuni în corp, relaxează-te și mai mult, dar dacă observi anumite tensiuni care persistă, nu te strădui să le rezolvi prin puterea minții. Este foarte important să ai atitudinea “doar observ”.

Voi reveni cu mai multe detalii, dar realmente asta este tot ce trebuie să faci.

Dacă nu crezi, atunci ai nevoie de un profesor care să îți arate că se poate și să stea lângă tine să te ghideze.

Prin observarea corpului stând întinşi, cu toţii putem intra în această stare de regenerare puternică numită şi Charging. Întrucât pentru a intra în charging sau în meditaţie, este important să nu ne mişcăm deloc, realizarea tehnicii stând întins este primul pas, după care putem medita la fel de bine şi în alte poziţii (semi-lotus, turceşte sau în picioare).

Această tehnică, dusă la un nivel și mai avansat, se numește Yoga Nidra, sau Yoga somnului conștient.

“Rămâi în interiorul corpului tău, pentru că aceasta este realitatea. Simte-l tot mai mult… Permite-i corpului tău să aibă toată sensibilitatea pe care o poate avea. Recâştig-o, reclam-o şi permite-i corpului mai multe schimbări, astfel încât să-i poţi simţi fiinţa. De exemplu, închide câteodată ochii şi întinde-te pe pământ, simte pământul cu corpul tău. Nu te gândi la asta, simte.”
~ OSHO

Avantajele acestui mod de meditație

Medtiația de relaxare în starea Alpha este o tehnica foarte potrivita pentru cei care nu au timp să exerseze nimic acasă, pentru că tehnica aceasta funcţionează şi dacă o faci foarte rar. Sunt alte tehnici în care, cel puţin la început, rezultatele nu apar decât dacă le faci des. De asemenea, persoanele care au mari blocaje pe meridiane pot practica în siguranţă această tehnică, în timp ce tehnicile de creştere puternică a energiei ar putea să le amplifice blocajele şi agitaţia mentală.

Ce este special la această tehnică e faptul că funcţionează indiferent cât de obosiţi am fi şi nu necesită un spaţiu special. O putem face pe podea, în peşteră, pe un izopren sau chiar în pat la nevoie, înainte să adormim sau în secunda în care ne-am trezit din somn. Tehnica funcţionează indiferent cât de rar o facem, pentru că se bazează pe relaxare şi pe inteligenţa naturală a corpului.

Ea ne ajută să ne refacem corpul şi ne oferă o încărcare cu energie diferită de încărcarea prin tehnicile de Qigong. Energia acumulată în acest fel, ca şi energia acumulată prin somn, rămâne în noi! Prin relaxare şi observarea corpului, mintea se opreşte, inima se echilibrează, rinichii sunt întăriţi de către linişte şi întregul sistem de meridiane se deschide şi se armonizează. Astfel putem stabiliza energia acumulată prin practicile energetice de alt tip şi putem să păstrăm energia în organele interne, oase, în întregul corp şi în rezervorul din abdomenul inferior.

Ce folosesc la cabinet pentru a facilita intrarea în această stare:

Aici am practicat ore în şir tehnica aceasta cu profesorii mei:

E suficient să vă arăt tehnica o odată. Toţi cei cărora le-am arătat le-a ieşit. Puteţi veni şi de mai multe ori să practicaţi acestă tehnică şi eu să vă ajut prin cadrul pe care îl creez. Dar nu am avut niciun elev care să aibă nevoie să mai vină a doua oară după ce i-am arătat iniţial tehnica.

Scrie-mi la dan@holis.ro daca vrei sa incerci.

Subiecte

Vezi când scriu

Afli lucruri utile pentru tine și cei dragi și mă susții, ajutându-mă să-i ajut pe alții.

Vitalitate și remedii

Nu aș recomanda aceste remedii dacă nu aș fi convins că ele sunt un real ajutor în vindecare și regenerare.

Uleiurile esențiale de la Vivasan sunt cea mai avantajoasă alegere din categoria uleiurilor de calitate superioară, pentru uz intern, cu plantații supervizate.

Vezi articolele despre vitalitate