Cursuri și articole despre vindecare și echilibru

Prin tehnici esențiale și mici obiceiuri sănătoase, te vindeci în modul cel mai ușor și plăcut pentru tine.

Remedii Feng Shui autentice – află ce obiecte reprezintă realmente cele 5 elementele

"Un remediu prea mic va fi ineficient. Un remediu prea mare va crea dezechilibre."

Folosind remedii Feng Shui autentice putem diminua influențele negative din casă sau să amplificăm energia benefică. Fie că știi deja de la un consultant ce remedii trebuie să pui (ca element – apă, foc, etc.), fie că afli de pe un site de specialitate cum să atenuezi influențele negative ale anului (de exemplu, energia negativă din Nord, în 2018), este important să știi ce obiecte pot funcționa ca remediu eficient al acelui element (apă, foc, etc.).

De ce sunt importante remdiile?

Deși multora ne place să credem că ne construim “norocul” cu mâna noastră (și chiar putem, dacă ne antrenăm), energia casei tale are o influență foarte mare asupra sănătății, relațiilor și carierei tale. Mai mare decât ai vrea, poate, să crezi. Vestea bună este că poți armoniza această energie mult mai ușor decât poți controla ce fac ceilalți oameni, ce face mediul de afaceri sau manifestările bolilor (pe care uneori nici medicii nu le pot trata, cu toată știința modernă).

Aplicând Feng Shui, poți face o schimbare în casă și să vezi o îmbunătățire de 33% a fiecărui domeniu din viață. Asta, dacă nu cumva ai norocul să stai deja într-o casă favorabilă, într-o zonă bună a casei și pe o direcție favorabilă. Pentru a beneficia la maximum de avantajele Feng Shui, este necesară o consultanță profesională. Dar există și unele remedii pe care le poți aplica pe cont propriu. Important este să știi care sunt autentice și care sunt doar mituri.

Ca să fiu sincer, remediile nu sunt prima linie de atac în Feng Shui. Vreau să îți dau câteva idei în cazul în care vrei vrea să profiți mai mult de avantajele folosirii Feng Shui.

În primul rând, când îți cauți o casă, poți apela la un consultant care să îți evalueze pe scurt 4-5 proprietăți diferite. Astfel poți alege cea mai potrivită casă, ca să nu te chinui să remediezi după aceea. Dacă deja ai o casă în proprietate, poți să stai în zonele favorabile. Să ții perdelele trase (închise) acolo unde este o influență negativă în exteriorul casei (o macara, un colț ascuțit). Să dai la o parte perdelele ziua, acolo unde este energia prosperității. Să nu ai intrarea în casă acoperită cu tot felul de copaci și tufișuri, ci să fie luminoasă. Și să nu fie stâlpi în față. Vezi, ți-am dat deja niște ponturi pe care le poți aplica oricând. Dar remediile pot armoniza energia atuci când trebuie să stai într-o zonă nepotrivită.

Diferența între remediile populare și cele autentice

statueta buddha

Statuetele unor personaje istorice sau mistice sunt promovate de unele reviste și site-uri ca remedii Feng Shui, dar nu sunt folosite în mod tradițional.

Hai să începem cu cele care nu sunt 100% autentice, dar sunt populare, fiind descrise în multe reviste și site-uri care nu sunt de specialitate: tot felul de animale și obiecte cu iz chinezesc:

Am scris un articol special despre aceste obiecte și animale și de ce ele nu prea sunt metode autentice. Acolo m-am concentrat pe ce poți face dacă vrei să ai cele mai bune rezultate (citește acel articol după ce termini cu acesta).

Ideea de bază este că remediile de tipul statuetelor mici cu diferite “puteri” au mai mult un efect psihologic, prin autosugestie. De asemenea, ele pot avea un efect spiritual. Dar acest lucru nu are legătură cu remediile din Feng Shui, care au un efect direct la nivel energetic, chiar dacă ești sceptic și nu crezi.

Remediile folosite în Feng Shui-ul tradițional

În acest articol vreau să explic care sunt remediile tradiționale. Aceste informații sunt utile în două situații. O dată, pentru cei cărora un consultant le-a recomandat ce remedii să pună (ca element, adică apă, foc, etc.), dar nu le-a explicat în detaliu și ce obiect pot să aleagă ca să fie un remediu autentic al acelui element. Apoi, pentru cei care vor să armonizeze doar influențele anului (2018, etc.) și care pot folosi remedii și fără o consultanță.

Eu am studiat aprofundat Astrologia Chineză care se bazează pe multe principii similare cu Feng Shui. Aici vă descriu ceea ce știu despre remedii din discuțiile cu mai mulți consultanți și din cărțile unor maeștri care au o viziune oarecum similară între ei. În esență, un remediu al unui element trebuie să fie făcut din acel material (lemn, metal, etc.). Există o singură excepție, și anume elementul foc, care poate fi reprezentat și de culoarea roșie.

În alte școli, se consideră că cei doi factori importanți sunt forma și culoarea. Adică ei recomandă:

În școala de metafizică în care eu am studiat Astrologia Chineză, se consideră că un remediu trebuie:

Condițiile speciale sunt:

Cine te poate îndruma în plasarea unui remediu

Există două tipuri de influențe:

Pentru a cunoaște energia casei și a știi cum să remediezi, trebuie neapărat o consultație cu un profesionist. Îți recomand să apelezi cu încredere la Hong Long Consulting.

Pentru influențele fiecărui an, poți să te documentezi singur pe un site de specialitate. Probabil că voi scrie și eu despre influențele anului următor, așa că îți recomand să te abonezi la newsletter, ca să nu uiți până anul viitor. Influențele anului 2019 vor intra în “vigoare” din februarie 2019. Până atunci, sunt valabile cele de anul acesta.

Odată ce știi aceste influențe ale anului, trebuie să:

Marele avantaj de a cunoaște și energia casei în sine (din construcție) este că uneori poți activa energia prosperității. Mulți oameni apelează la Feng Shui nu ca să aibă armonie, ci ca să facă bani. Unii nici nu cred în existența energiei, dar știu că prin aceste activări pot să facă bani. Și poate nici ție nu ți-ar strica. Ei bine, dacă nu știi configurația casei, nu poți face activări.

Nu se recomandă să activezi energia banilor conform stelelor anuale. De ce? Pentru că nu știi ce energii erau în mod normal în zona unde vrei să pui fântâna. Poate în 2018, sectorul de SE să fie sectorul prosperității. Dar în casa ta, din construcție, în sectorul de SE poate să fie o stea a bolilor. Dacă tu pui o fântână de capul tău acolo, este posibil ca efectiv să te îmbolnăvești, și nu exagerez deloc.

Contează oare și când se amplasează un remediu?

Momentul în care pui un remediu te poate ajuta să obții mai repede avantajele plasării lui. Dar ca să știi când să îl pui, ar fi nevoie să lucrezi cu un consultant specalist în selectarea datelor, care să înțeleagă nu doar BaZi (Astrologia Chineză), ci și cum să aleagă date (și ore) favorabile special pentru tine. Oricum, una din cele mai importante situații în care merită să faci acest lucru este plasarea unei fântâni, pe care oricum nu o poți plasa fără un consultant.

Dar foarte important, legat de “când”, este să ții minte ca anul viitor, în februarie, să te interesezi iar care sunt influențele anuale, pentru că se schimbă anul și cea mai negativă stea s-ar putea să nu mai fie în nord, ci în locul unde este patul tău. Și atunci, neapărat ar trebui să pui ceva de metal acolo.

Recapitulare

În cazul în care articolul a fost lung și te-a pus pe gânduri, să recapitulăm punctele esențiale.

De ce se folosesc remediile?

Sunt două tipuri de influențe care pot fi remediate (sau amplificate) prin remedii:

Ce sunt remediile tradiționale?

Unde se plasează?

Cine te poate ajuta să plasezi corect un remediu?

Când se plasează?

Cum se plasează?

Nu există un mod anume în care se plasează și nu trebuie făcut nimic special în afară de a le pune fizic în locul respectiv. Acesta este marele avantaj al Feng Shui – îți face viața mai ușoară.

Articol publicat în categoria: Feng Shui, Metafizica Chineză

Subiecte

Vezi când scriu

Afli lucruri utile pentru tine și cei dragi și mă susții, ajutându-mă să-i ajut pe alții.

Vitalitate și remedii

Nu aș recomanda aceste remedii dacă nu aș fi convins că ele sunt un real ajutor în vindecare și regenerare.

Uleiurile esențiale de la Vivasan sunt cea mai avantajoasă alegere din categoria uleiurilor de calitate superioară, pentru uz intern, cu plantații supervizate.

Vezi articolele despre vitalitate