Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/holisro/public_html/wp-content/themes/Tema/header.php on line 33

Cursuri și articole despre vindecare și echilibru

Prin tehnici esențiale și mici obiceiuri sănătoase, te vindeci în modul cel mai ușor și plăcut pentru tine.

Tehnici de respirație importante pentru vindecare și transformare

Respiraţia poate fi folosită pentru îmbunătăţirea performanţei sportive, o mai bună concentrare la un examen, vindecare, pentru a linişti mintea sau pentru a da putere unui gând. Majoritatea modurilor în care eu folosesc respiraţia nu presupun a-mi aloca timp special pentru asta, ci sunt moduri în care prin respiraţie dau putere mai mare unei alte acţiuni. Fie că fac diferite mişcări terapeutice (precum Qigong) exerciţii de întindere (stretching) sau mă eliberez de agitaţie după un moment tensionat, folosesc respiraţia. În plus, simpla conştientizare a felului în care respirăm ne ajută să ieşim din agitaţia mentală şi să ne regăsim pe noi. A-ţi urmări respiraţia câteva minute pe zi este probabil unul din cele mai bune lucruri din lume pe care ai putea să îl faci. Poţi începe foarte uşor să faci acest lucru, iar inspiraţia care poate declanşa pofta de a face acest lucru poate veni din multe surse:

Metode de respiraţie terapeutică

În continuare am să vorbesc despre metodele de respiraţie strict terapeutică. Ele au efecte puternice şi impresionante care pot fi simţite de oricine, din prima, indiferent dacă a mai practicat înainte sau nu. Efectele sunt la nivel fizic, energetic şi mai ales emoţional, putând apărea chiar stări de conştiinţă modificată. Aceste metode se practică de obicei în grup sau individual dar cu ajutorul unui facilitator. Dintre aceşti facilitatori, unii recomandă ca oamenii să practice şi pe cont propriu aceeaşi metodă, alţii recomandă să nu practicăm deloc singuri, iar alţii recomandă să aşteptăm până când facem un număr de sesiuni cu supervizare înainte să începem să facem şi acasă, oricând.

Ceea ce este comun în majoritatea tehnicilor de acest tip este că ele presupun alocarea unui timp (jumătate de oră, o oră sau chiar mai multe ore) pentru a lucra cu respiraţia într-un mod care presupune intensitate, trăiri puternice la nivel fizic şi emoţional, anumite schimbări care se petrec în corp, eliberarea de traume şi o perioadă de integrare a lucrurilor trăite în tot acest timp. De asemenea, ele presupun uneori să stăm întinşi pe jos, iar procesul nu trebuie întrerupt brusc, adică nu poţi pur şi simplu să te ridici brusc şi să pleci sau să răspunzi la telefon, trebuie întâi să te linişteşti şi apoi să te ridici uşor-uşor. În acelaşi timp, puterea lor este extrem de mare, ele putând ajuta probabil pe oricine să simtă energia în tot corpul la modul cel mai concret posibil, indiferent dacă acea persoană crede sau nu în aşa ceva şi dacă a mai practicat ceva în viaţa ei sau nu.

Printre aceste metode se numără:

Respiraţia Buteyko se folosea în special pentru a vindeca în totaltiate astmul, cu o rată mare de succes. Profesorii care m-au învăţat despre Qigong şi Neigong recomandau folosirea acestei respiraţii pentru a scăpa de atacuri de panică, dar şi pentru a intra în comuniune cu sufletul.

Tehnici de respiraţie predate în cadrul unei tradiţii mai largi

Există o serie de tradiţii în care în anumite etape, respiraţie este extrem de importantă, dar nu ea este principalul scop sau în unele cazuri nu este absolut necesară, însă ajută mult. De exemplu, în practica artei marţiale Tai Chi (transformată de mulţi într-un exerciţiu practicat numai pentru sănătate), toate mişcările se realizează coordonând mişcarea corpului cu respiraţia. Totuşi, ştiu de la profesorul care m-a învăţat stilul de luptă Tai Chi că în luptă, uneori nu ai timp să mai faci acest lucru şi că se poate face o mişcare prin care să emiţi energie, aruncându-ţi adversarul la câţiva metri distanţă, chiar fără să foloseşti respiraţia. În Qigong (sistemul de exerciţii pentru sănătate originar în China), sunt trei situaţii în care folosim respiraţia. În unele mişcări respiraţia trebuie doar să fie liniştită şi profundă, dar nu este principalul lucru de urmărit. În altele trebuie neapărat să coordonăm respiraţia cu mişcarea, altfel nu simţim nimic, iar respiraţia devine mai profundă pe măsură ce ne mişcăm în ritmul ei. În alte tehnici, lucrăm doar cu respiraţia pentru a ne încălzi sau pentru a debloca diafragma, sau mişcăm energia pe un anumit meridian în timp ce respirăm, şi este ca şi cum respiraţia s-ar mişca exact pe acolo pe unde se mişcă energia în corp.

O parte din sistemele care au tehnici de respiraţie specifice sunt:

Metode de vindecare şi evoluţie bazate în primul rând pe respiraţie

Sundao
HaDo (“calea respiraţiei”)

Am să mai editez acest articol aşa că vă invit să reveniţi peste o săptămână.

Articol publicat în categoria: Cauzele fericirii

Subiecte

Vezi când scriu

Afli lucruri utile pentru tine și cei dragi și mă susții, ajutându-mă să-i ajut pe alții.

Vitalitate și remedii

Nu aș recomanda aceste remedii dacă nu aș fi convins că ele sunt un real ajutor în vindecare și regenerare.

Uleiurile esențiale de la Vivasan sunt cea mai avantajoasă alegere din categoria uleiurilor de calitate superioară, pentru uz intern, cu plantații supervizate.

Vezi articolele despre vitalitate