Cursuri și articole despre vindecare și echilibru

Prin tehnici esențiale și mici obiceiuri sănătoase, te vindeci în modul cel mai ușor și plăcut pentru tine.

Vestitul turmeric – sunt beneficiile lui chiar atât de mari precum se spune?

Știai că substanța cu rol anti-inflamator din Turmeric, curcumina, se poate asimila de până la 20 de ori mai bine dacă se consumă împreună cu piper negru?

Turmericul (Curcuma Longa) este un condiment folosit în mod tradițional în India, căruia i se atribuie multiple beneficii terapeutice și despre care s-au făcut numeroase studii, cu toate că unele articole de specialitate consideră că studiile ar fi neconcludente momentan. Eu personal consider acest supliment/condiment unul din cele mai importante dintre toate suplimentele, alimentele și plantele existente și am să vă spun de ce.

În primul rând, unul din principalele sale beneficii este efectul antiinflamator. Responsabil pentru acest efect este compusul numit Curcumin. Efectele antiinflamatoare sunt foarte importante pentru că noi avem inflamație în corp în mai multe zone, nu doar acolo unde simțim discomfort (la nivelul gingiilor, cefei, genunchilor, etc.). Inclusiv la nivelul creierului poate exista inflamație. Reducerea inflamațiilor este unul din aspectele legate de sănătate mai puțin cunoscut (cu excepția cazului în care cineva are o inflamație care îl jenează foarte mult și atunci acea persoană începe să se documenteze) și este, în același timp, unul din cele mai importante subiecte. Ei bine, acest compus antiinflamator, curcumina, se asimilează eficient numai în prezența unui alt compus care este conținut în piperul negru. Multe suplimente care conțin curcumină conțin și extract de piper negru. Necunoașterea unor astfel de lucruri, sau faptul că nu s-a ținut cont de ele, poate duce la mutle concluzii false.

Despre studiile exitente despre turmeric și efectul său anti-inflamator

Aici voi încerca să adun o colecție de linkuri cu studii cât mai concludente, studii a căror concluzie este suficient de clară în favoarea eficienței acestui condiment și al compușilor său (mai ales curcumina). De asemenea, eu vă spun deschis că există argumente contra eficienței turmericului, pentru că scopul meu este să dau informații adevărate și oneste. De exemplu, într-unul din numerele recente din revista Science et Vie, este un articol care susține acest punct de vedere (că turmericul nu ar fi eficient și că ei recomandă cercetătorilor să stopeze orice cercetare privind curcumina). Dar eu nu cred că cei care se îndoiesc au dreptate și, dacă într-adevăr majoritatea studiilor ar fi neconcludente, eu cred că vor urma alte studii care vor descoperi modul real în care turmericul acționează asupra organismului, dar până atunci consider totuși că medicina tradițională din India (Ayurveda) avea dreptate când a recunoscut virtuțiile terapeutice ale turmericului. În plus, eu sunt profesor de Qigong și tehnici energetice și știu de la profeosrii și terapeuții cei mai puternici pe care i-am întâlnit (unul dintre ei fiind și medic practicant) că fiecare plantă are multe alte efecte ascunse care nu țin STRICT de compoziția chimică, dar care sunt al fel de reale și ne pot ajuta să ne simțim mai bine și să scăpăm de nenumărate probleme. De asemenea, turmericul este recomandat de un medic neurolog care studiază modul de îmbunătățire a performanței mentale, Dr. David Perlmutter, în cartea sa numită Neuroştiinţa Iluminării (Alberto Villoldo şi David Perlmutter).

Și nu în ultimul rând, eu folosesc aproape zilnic turmericul (o linguriță cu vârf într-un pahar de apă, și turmericul este amestecat dinainte cu piper negru) și, cunoscându-mi corpul pentru că asta mi-e meseria, pot spune că simt clar efectele sale de reducere a inflamațiilor.

Un exemplu de suplimente care folosesc curcumina, care se regăsește și în Turmeric ar fi acesta: Lyfebotanical Turmeric Supplements

Articol publicat în categoria: Superalimente, Vindecare
În curând vor apărea noi articole cu subiectul: ,

Subiecte

Vezi când scriu

Afli lucruri utile pentru tine și cei dragi și mă susții, ajutându-mă să-i ajut pe alții.

Vitalitate și remedii

Nu aș recomanda aceste remedii dacă nu aș fi convins că ele sunt un real ajutor în vindecare și regenerare.

Uleiurile esențiale de la Vivasan sunt cea mai avantajoasă alegere din categoria uleiurilor de calitate superioară, pentru uz intern, cu plantații supervizate.

Vezi articolele despre vitalitate