Cursuri și articole despre vindecare și echilibru

Prin tehnici esențiale și mici obiceiuri sănătoase, te vindeci în modul cel mai ușor și plăcut pentru tine.

Apa Vie

Hidratarea şi Apa Vie

Hidratarea optimă cu apă vie de cea mai bună calitate este cel mai important lucru pentru sanatate si pentru a putea acumula energie. Acest lucru l-am constatat si il aplicam constant in practica atat eu, cat si cei mai buni profesori pe care i-am intalnit. Este sfatul pe care il dau foarte des cei mai eficienti terapeuti pe care i-am cunoscut, in orice afectiune. Apa transporta toti nutrientii, deci indiferent cat de buna e hrana pe care o mancam, e nevoie sa fim hidratati ca nutrientii sa isi poata face treaba. Apa ne ajuta sa ne mentinem elastice pielea si vasele de sange. Tot ea sustine creierul, sanatatea articulatiilor, rinichii (care in Medicina Chineza se stie ca sustin sanatatea oaselor) si ficatul (care sustine sanatatea ligamentelor).

Tot apa este cea care ne permite sa putem acumula energie! Am practicat 5 ani Qigong, Taiji si Reiki si am avut multi profesori buni. Momentul în care am început cu adevărat să acumulez energie a fost momentul în care am aflat că, dacă nu ai apa in tine, energia nu intră şi mai ales, nu rămâne în corp.

De ce nu ne vine sa bem apa?

Multa lume spune ca nu bea apa pentru ca nu simte nevoia. Problema este ca, atunci cand corpul este deshidratat peste o anumita limita, creierul nu mai trannsmite corect senzatia de sete. Uneori ti se pare ca nu ai nevoie de apă, alteori ti-e pofta de cafea sau ţi-e foame. Corpul ştie că dacă bei cafea (care deshidratează puternic), ţi se va face sete şi măcar aşa, vei bea apă. Bine-nţeles că efectul va fi zero, dar aşa se întâmplă când suntem deshidrataţi – totul o ia razna în organism. Iar majoritatea oamenilor sunt foarte deshidrataţi. Dacă simţi nevoia să mănânci şi încă nu ai băut apă, evident ca nu iti mai vine sa bei, şi nici nu e recomandat să bei apă imediat după masă, pentru că vei compromite digestia. Smecheria este sa te abii sa mananci pana cand nu ai baut măcar un pahar de apa, dupa care sa stai macar 20 de minute si apoi sa mananci. Cand corpul este deshidratat, nimic nu prea mai functioneaza corect, apar dureri, inflamatii, te ustură ochii, se usucă pielea şi nici măcar nu mai ştii că ţi-e sete.

Oamenilor li se pare ciudat sa te fortezi sa bei apa daca nu ti-e sete. Totusi, vreau sa accentuez faptul ca nu e nevoie sa ne fortam sa facem ceva. Dacă reîncepeţi să beţi apă, corpul vostru va începe să transmită corect senzaţia de sete, ca să vă informeze când aveţi nevoie de apă. Puteţi incepe prin a bea dimineaţa un pahar mare dimineaţa, sau chiar un pahar de 500ml (cum sunt cele de bere). 500ml este absolut normal, nu vi se întâmplă nimic dacă începeţi direct cu aceasă cantitate.

Cand si cum e bine sa bem apa?

Ideal este sa bem zilnic minimum 2 – 2,5 litri de apa, dar depinde de greutatea fiecaruia.

In primul rand nu vom pastra apa in recipiente de plastic, decat daca acestea sunt fara PVC (BPA-free), cum sunt sticlele pentru drumetii de munte (Nalgene) si cele pentru prepararea hranei bebelusilor.

Hidratarea imediat dupa trezire

Cel mai bine este sa bem imediat dupa trezire. Jumatate de litru de apa, sau chiar un litru. Intrucat noaptea nu am mancat nimic, corpul este pregatit sa primeasca si sa asimileze apa cu eficienta maxima. Acest lucru trezeste organele interne si pregateste corpul pentru digestia primei mese.

Inainte sa bem apa de dimineata, e bine sa ne clatim gura si sa ne curatam limba cu o lingurita de plastic sau de ceramica, dupa care sa folosim o apa de gura naturală, care nu distruge bacteriile bune. Sau putem să ne spălăm pe dinţi. Pasta de dinti nu trebuie sa contina fluor sau aluminiu! Mai ales cei care au o istorie de Alzhaimer în familie. Exista pasta de dinti 100% nedăunătoare Bio Repair, şi pastă fără fluor Paradontax (cea roşie, simpla), sau cele naturale de la plafaruri, cu argila, salvie si alte minunatii, dar atenţie că argila e posibil să conţină aluminiu – aproape toate tipurile de argilă).

Apa si digestia

Pentru o digestie optima, e recomandat sa bem cu 20-30 de minute inaintea fiecarei mese, un pahar mare de apa. Ideal ar fi tot jumatate de litru. Acest lucru pregateste sangele pentru digestie. In caz contrar, corpul va extrage apa din organele interne pentru a imbogati sangele. Acesta este si unul din motivele pentru care, la analizele de sange, de obicei nu se vede cat de deshidratat este corpul intrucat sangele este prioritar si el isi va lua apa din organele interne.

Pentru ca apa sa nu interfereze cu sucurile digestive, este important sa bem apa abia la 2 ore dupa o masa consistenta. Daca am mancat doar niste fructe, desigur ca timpul de digestie este mai mic.

Pentru ca apa sa se asimileze in mod optim, ajuta daca putem sa stam linistiti un pic. Asa ca mai ales dimineata, dupa ce bem apa, putem sa facem o meditatie sau sa mai stam 15 minute in pat, observandu-ne corpul.

Ce caracteristici are apa vie, pe langa compozitia chimica echilibrata?

Apa vie este apa de la cele mai bune izvoare. Există şi izvoare unde apa este prea dură, prea încărcată de minerale, într-o proporţie ne-echilibrată, care poate forţa rinichii. Faptul că trăim la oraş nu este o problemă, dacă avem informaţiile corecte. Daca nu avem acces la un izvor special, putem transforma apa de la robinet sau apa plata in apa vie. Si o frunzulita de menta sau de busuioc pusa in apa poate sa ii redea o parte din vitalitate, dar rezultatele pot fi mai puternice daca folosim tot ceea ce eu voi prezenta în acest articol. In primul rand, e important să cunoaştem parametrii apei.

Metodele prin care putem aduce apa la parametrii optimi, sunt la alegerea fiecaruia!

Apa vie are urmatoarele caracteristici:

1. Compozitia chimica echilibrata
Din punct de vedere chimic apa trebuie sa aiba un continut cat mai redus de clor, fluor si alti compusi despre care toata lumea stie ca sunt toxici. De asemenea, trebuie impiedicata dezvoltarea bacteriilor, de aceea nu trebuie tinuta la soare. De asemenea, trebuie evitat sa o tinem in recipiente de plastic, pentru ca o serie de compusi toxici pot intra in reacție chimică cu apa, mai ales daca recipientul este tinut la soare. De asemenea, apa filtata cu un filtru care elimina clorul trebuie consumata in aceeasi zi, caci altfel bacateriile se pot dezvolta peste noapte. Daca o tinem si cu chipsuri de shungit este altceva, dar voi explica mai tarziu acest lucru.

2. Structura
Structura tuturor lucrurilor vii are legatură cu tiparul universal al creației (Floarea Vieții) și cu spirala. Apa în natura circula șerpuit, de aceea apa de izvor este struturata, mai ales ca strabate si o serie de straturi ale solului, multe continand minereuri magnetice. Evident ca nu toate izvoarele sunt de calitate dar majoritatea, din zonele nepoluate, sunt.

3. Ph-ul
Apa este bine sa aibă un Ph mai mult alcalin. Ph-ul neutru este 7. Deci cu cât Ph-ul crește, cu atât apa este mai alcalină. În funcție de moment si de ce vrem sa urmarim, avem nevoie de apa cu diferite Ph-uri. Există apa alcalină care se foloseste permanent și apa puternic alcalina care se poate folosi in cure care tin o anumita durata, ca tratament in diferite afectiuni sau pentru curățare și regenerare.

4. Ionizarea
Apa trebuie sa fie ionizată negativ pentru a nu se respinge cu membrana pozitivă a celulelor. La fel ca și în cazul urmatorului parametru (tensiunea de suprafață), ne interesează ca apa pe care o bem chiar să ne hidrateze, nu doar sa o bem și să iasă pe partea cealaltă!

5. Tensiunea la suprafara
Tensiunea la suprafata arata cat de “uda” este apa, cat de usor poate ea sa patrunda in celule si tesuturi. Daca umpleti un pahar la maximum, o sa vedeti ca in partea de sus, apa va avea o forma curbata, ca o cupola, fara a se varsa din pahar. Cum poate apa sa stea aparent suspendata in aer? Poate, datorita tensiunii la suprafara care impiedica acel milimetru de apa care formeaza “bolta” se se prelinga pe marginile paharului. Aceeasi tensiune la suprafata poate sa impiedice apa sa intre prin “porii” fini ai membranei celulare.

6. Potentialul Redox
Potentialul antioxidant al apei de calitate este mare. Apa de calitate (naturala sau preparata prin metodele de mai jos) poate sa aiba un potential antioxidant echivalent cu 10 000 de pahare de suc de portocale. De aceea, desi metodele prezentate mai jos se bazeaza, in general, pe folosirea unor produse, eu zic ca merita investigat, intrucat beneficiile sunt mari. Iar majoritatea dintre noi nu avem posibilitatea sa mergem in fiecare saptamana sa caram apa de la un izvor de cea mai buna calitate.

Cum putem prepara apa vie?

In primul rand e nevoie sa folosim un filtru pentru apa de la robinet, sau sa alegem ca apa “de baza” o apa plata pe care noi am ales-o ca fiind cea mai de incredere si mai de calitate. Eu stiu ca apa Devin si Bucovina sunt destul de ok, după unele surse chiar uşor alcaline. Totuşi, dacă vin la bidon de plastic, nu sunt ok pentru că materialul va intra în reacţie cu apa. Exista si o apa alcalina care se vinde la plafaruri.

O metodă foarte avantajoasă pentru a face apa acalină este argila activă, dar atenţie că e posibil să conţină aluminiu. Este foarte ieftină şi ţine foarte mult. Alternativ, poate fi folosit praful coralier Coral Mine. Eu am înlocuit un timp Coral Mine (recomandat de profesorii mei) cu argilă, dar când am aflat de posibilitatea sî conţină aluminiu, am revenit la Coral Mine, care în plus, are mult calciu şi magneziu, plus alte 88 de minerale într-o proporţie echilibrată.

Apoi, cea mai avantajoasa metoda pe care o stiu pentru structurarea, purificarea şi îmbogăţirea apei este folosirea chipsurilor de Shungit. Este vorba de un material extraordinar care se gaseste numai intr-o zozna din Rusia si care se pare ca este un fragment de meteorit. In orice caz, structura lui de baza este bazata pe carbon, structurat sub forma de fulerene. Shungit-ul este magnetic si creaza intotdeauna un camp de protectie electromagnetica, protejandu-ne de radiatii. Pus in apa, reduce concentratia tuturor compusilor nocivi pentru sanatatea omului si imbogateste apa cu elemente benefice santatii. In plus, Shungit-ul structureaza apa, acest lucru fiind unul din cele mai importante aspecte ale apei vii. Chipsurile de Shungit vin in pachete de 300 de grame, cantitate suficienta pentru un recipient de 3 litri de apa. Este evident ca acel recipient va fi din sticla sau alt material non-reactiv. Chipsurile pot fi folosite cel putin 6 luni, iar o data pe luna trebuie tinute la soare.

Voi continua acum cu metode care nu costa aproape nimic, dupa care voi trece la metodele bazate pe produsele unei firme recomandată de profesorii şi terapeuţii cei mai buni cu care am studiat eu. Astfel, fiecare poata alege in functie de posibilitatile financiare, dar si de increderea sau dubiile referitoare la bunele intentii ale acestei firme.

Pentru a reda apei o structura benefica vietii, putem pune si o frunzulita de menta sau busuioc. Apa care circula prin conducte drepte devina apa moarta. Apa in natura circula intotdeauna in spirala. Spirala este forma curgerii energiei in acest Univers. De aceea, chiar si trecerea apei dintr-un pahar in altul de foarte multe ori ar putea sa-i redea intr-o anumita masura viata. Putem incerca sa folosim simbolurile Riki sau sa puntem o reprezentare a Florii Vietii in dreptul vasului cu apa. O alta metoda ar fi folosirea unui cristal sau piatra semi-pretioasa in apropierea recipientului cu apa.

De asemenea, muzica s-a demonstrat ca are efecte asupra structurii apei, asa ca putem folosi boluri tibetane, gong-ul sau inregistrari ale acestora, precum si muzica terapeutica sau clasica (dar una linistita, cum ar fi un Mozart sau Bach de exemplu).

Pentru ionizarea apei, fara a folosi niciun produs, putem cel putin sa evitam pierderea ionilor negativi. Asa ca vom evita fierberea (sau chiar incalzirea) apei in recipiente de metal. Nu vom amestecarea in pahar sau in cana cu lingurite de metal. Chiar si atunci cand preparam ceai, cacao sau orz, putem sa fierbem apa in recipiente de ceramica sau de teracota. Acest sfat este important mai ales pentru ca, nestiind acest lucru, am putea fi tentati sa incalzim apa atunci cand este prea rece, intr-un recipient oarecare. E adevarat ca apa rece nu este usor de procesat pentru organism, iar iarna, chiar si apa tinuta in camera este cam rece dimineata. Actiunea logica ar fi sa incalzim apa inainte de a o bea dimineata, fara sa ne gandim ca acest lucru poate devitaliza apa. Ce putem face in schimb este sa tinem sticlele cu apa langa calorifer, sau sa incalzim apa intr-un ibric sau oala de ceramica.

Prepararea apei vii folosind produse care necesita un pic de efort financiar

Folosind produse, putem reda structura apei folosind cele trei produse mentionate mai jos. Dispozitivele de protectie energetica precum Torser-ul pot de asemenea sa imbuntateasca proprietatile apei si alimentelor langa care sunt tinute.

Pentru Ph, putem alege o apa care este deja cat de cat alcalina, sau putem folosi un produs precum praful de coral Coral Mine de la Coral Club. La fel, pentru ionizarea apei, daca nu avem un filtru performant care ionizeaza apa, putem folosi Microhidrina (sau H500). Pentru a micsoara tensiunea la suprafara a apei, facand-o mai “uda” astfel incat sa patrunda mai usor in celule, putem folosi Hydracel. Din pacate, pentru ionizare si reducerea tensiunii la suprafata, nu stiu sa va recomand alte metode decat folosirea produselor de la Coral Club. Important e sa intelegem importanta ionizarii si a modificarii tensiunii la suprafara, astfel incat sa putem gasi o metoda (asta sau alta) pentru a face acest lucru. Tot Microhidrina sporeste enorm potentialul antioxidant al apei.

Apa vie si hidratarea

In concluzie, mai ales pentru modificarea tensiunii la suprafata si pentru amplificarea potentialului antioxidant, nu cunosc inca alte metode in afara de acestea, cu exceptia unor filtre performante si extrem de scumpe (peste 1000 de euro). Asa ca mai jos am inclus si modul de a comanda produsele Coral Club.

Eu nu spun că, după ce studiaţi bine de tot aceste produse, ar trebui să le luaţi. Categoric vă spun să NU le luaţi FĂRĂ a vă documenta bine. Dar vă recomand să citiţi despre ele şi să luaţi o decizie informată, ca să nu rataţi şansa de a folosi (dacă doriţi) aceste produse ale căror beneficii sunt, după părerea mea şi a profesorilor mei, enorme.

Participă și tu la un curs de Qigong și învață despre energie și apa vie

Dacă vrei, poți să afli mai multe despre ce fac eu pe site-ul neiqigong.ro și să participi la unul din cursurile mele sâmbătă și duminică de la 10 în aer liber sau joi seara de la 18:30 în Drumul Taberei. Acolo poți învăța cum să îți crești energia și să te relaxezi, vei afla soluții la multe probleme de sănătate și putem vorbi și despre apa vie. Sau scrie-mi oricând la dan@neiqigong.ro și stăm de vorbă.

Daca vrei să comanzi un produs, poți cumpăra de aici,
o să îți apară automat codul meu de membru, 3305449.

Astfel poți lua produsele la un pret de membru (nici nu recomand să iei altfel) și, sustinandu-ma pe mine, îi vei susține automat și pe profesorii care m-au invatat in ultimii ani despre Qigong si Neigong.

Am scris mai multe despre HydraCel și despre Microhidrină (H-500) și am sa mai scriu despre experienta mea de cand am inceput hidratarea, cum ma ajuta acest lucru in practica, si despre beneficile apei si modul in care aceasta ne poate reda sanatatea, vitalitatea si tineretea.

Subiecte

Vezi când scriu

Afli lucruri utile pentru tine și cei dragi și mă susții, ajutându-mă să-i ajut pe alții.

Vitalitate și remedii

Nu aș recomanda aceste remedii dacă nu aș fi convins că ele sunt un real ajutor în vindecare și regenerare.

Uleiurile esențiale de la Vivasan sunt cea mai avantajoasă alegere din categoria uleiurilor de calitate superioară, pentru uz intern, cu plantații supervizate.

Vezi articolele despre vitalitate

Fii la curent cu ultimele noutăți!

Prin newsletter trimit periodic și anumite resurse care te pot ajuta realmente să te vindeci și să-ți fie din ce în ce mai bine. Sunt oameni care în fiecare zi adorm mai ușor datorită recomandărilor de muzică terapeutică pe care li le-am oferit. De asemenea, voi trimite și direcțiile favorabile potrivit Feng Shui.

Primește noutățile pe mail