Cursuri și articole despre vindecare și echilibru

Prin tehnici esențiale și mici obiceiuri sănătoase, te vindeci în modul cel mai ușor și plăcut pentru tine.

Curățarea organelor interne

Aceste recomandari poti sa le discuti cu un Medic Chinez sau cu un naturopat

Există câteva rețete tradiționale foarte puternice pentru vindecarea, curățarea sau întărirea sănătății și energiei anumitor organe. Aceste rețete le-am primit direct de la maeștrii terapeuți cu care am studiat personal, nu le-am luat din cărți sau de pe alte site-uri. De asemenea- le-am folosit personal și le-am simțit efectele.

Pentru curățarea și vindecarea rinichilor

Unul din cele mai bune remedii pentru curățarea rinichilor este ceaiul de pătrunjel. În Medicina Chineză, se consideră că rinichii sunt organul care le susține energetic pe toate celelalte, ei fiind un fel de depozit de energie. De aceea, aproape la toți oamenii, inclusiv la cei tineri (mai ales cei care se culcă târziu și nu se odihnesc suficient) rinichii nu au suficientă energie și trebuiesc susținuți. Dar pe lângă susținerea lor energetică și nutritivă, este important să îi ajutăm să se curețe, pentru că astfel, ei vor putea funcționa mai bine. Ceaiul de pătrunjel îndeplinește foarte bine acest rol și se poate prepara în felul următor: într-un litru de apă se pun 2 sau chiar 4 legături de pătrunjel proaspăt și se ficerbe până când scade jumătate din cantitatea de apă. Apoi se poate bea câte o cană pe zi sau de două ori pe zi și restul se păstrează la frigider. Dacă ai timp și răbdare, poți să îți faci de fiecare dată ceaiul proaspăt, punând o singură legătură de pătrunjel la jumătate de litru de apă. Multe suplimente pentru curățarea rinichilor conțin de asemenea pătrunjel.

Într-un mod foarte similar se prepară și fiertura de porumb, un alt remediu care are un rol similar.

Tot la fel procedăm și pentru fiertura de fasole Azuki roșie, care întărește sănătatea, energia și rinichilor, nu doar îi ajută să se curețe. Fasolea Azuki se găsește la majoritatea plafarurilor și are culoarea roșie. Nu scrie pe ambajaj “fasole azuki roșie” ci doar “fasole azuki”. Maestrul care mi-a recomandat acest remediu a precizat că trebuie să fie cea roșie, dar probabil a insistat asupra acestui detaliu pentru că îl alte țări există mai multe varietăți de fasole Azuki, în timp ce la noi, fiind de un singur fel, importatorii nu au mai considerat necesar să scrie și “roșie”. Este la latitudinea voastră dacă hidratați fasolea înainte sau nu, precum și dacă o veți și mânca sau veți bea doar fiertura, dar în orice caz, fiertura este cea care se recomandă ca remediu în Medicina Chineză. Dacă vreți să mâncați o fasole care să întărească energia rinichilor, este mai potrivită fasolea neagră. Și aceasta se găsește la noi.

Pentru curățarea ficatului

Aici voi insista mai mult și pe alte metode care nu țin de nutriție.

Subiecte

Vezi când scriu

Afli lucruri utile pentru tine și cei dragi și mă susții, ajutându-mă să-i ajut pe alții.

Vitalitate și remedii

Nu aș recomanda aceste remedii dacă nu aș fi convins că ele sunt un real ajutor în vindecare și regenerare.

Uleiurile esențiale de la Vivasan sunt cea mai avantajoasă alegere din categoria uleiurilor de calitate superioară, pentru uz intern, cu plantații supervizate.

Vezi articolele despre vitalitate