Cursuri și articole despre vindecare și echilibru

Prin tehnici esențiale și mici obiceiuri sănătoase, te vindeci în modul cel mai ușor și plăcut pentru tine.

Eliminarea paraziților

Aceste recomandari poti sa le discuti cu un Medic Chinez sau cu un naturopat

Probabil că ți se pare un subiect ciudat sau neobișnuit, dar cel mai probabil și tu ai putea să te simți mult, mult mai bine dacă ai face la un moment dat o cură de deparazitare. Știu de la profesorii mei și de la specialiștii în nutriție în care am încredere că studiile au arătat că aproximativ 90% din oameni sunt afectați de paraziți intestinali sau la nivelul pielii și aceste microorganisme le consumă resursele și nutrienții, făcându-i să se simtă mai obosiți, pot fi cauza multor boli care aparent nu au nicio explicație și de asemenea afectează starea psihică și emoțională sau pot da insomnie. Pentru că uneori este mult mai ușor să elimini ceea ce te sabotează, decât să încerci să aduci ceva bun pe un fond care nu este curat, o cură de deparazitare ar putea fi exact ce îți trebuie acum.

Semne care ar putea arăta ciă paraziții își cam fac de cap în corpul tău:

– iritații sau erupții pe piele, herpes, rozacee sau eczemă
– dereglări ale somnului
– diaree, balonare, constipație, flatulență
– senzația de foame chiar și după o masă
– senzații de oboseală, apatie, epuizare sau depresie care apar des
– anemie cauzată de lipsa fierului
– probleme cu digestia apărute în urma unei intoxicații alimentare și care continuă

Cum se procedează într-un regim de eliminare a paraziților

În general se folosesc anumite pante precum nucul negru sau uleiuri esențiale, precum cel de oregano (le vezi în poza de mai sus), se elimină temporar din alimentație anumite alimente care sunt preferate de paraziți și se consumă mai mult din alte alimente care ajută în combaterea lor (alimente bogate în fibre, semințe de dovleac). Hai să vedem cum ar putea arăta un regim recomandat de un specialist. El ar putea conține:v
Capsule sau tinctură de nuc negru (Black Walnut) sau Pelin
Capsule cu Pau D’Arco
Uleiuri esențiale de la o firmă sigură și de calitate, administrate intern (atenție, acestea sunt foarte puternice și se iau de obicei într-o linguriță cu un alt ulei gras sau cu miere): oregano și cuișoare (pot fi 2-3 sau chiar 6 picături, de 2 sau 3 ori pe zi, în funcție de cum consideră specialistul că ar fi bine pentru organismul tău)
Argint Coloidal
Ulei de dovleac (acesta ajută în combaterea paraziților și este de asemenea neobișnuit de bogat în minerale pentru un ulei, conținând și mult zinc, care ajută imunitatea, combate oboseala și susține sănătatea pielii)

Usturioul crud este și el un aliat puternic. Un osteopat italian specialist în nutriție cu care am urmat un curs recomanda pacieților săi deseori să consume un cățel de usturoi crud dimineața și acest regim se ținea cu o pauză după recomandările lui, iar persoanele care nu tolerau usturoiul sau copiii puteau folosi uleiul de grepfruit în locul acestuia.

Mai trebuie ținut cont și de faptul că moartea paraziților produce toxine care trebuiesc procesate de către ficat, de aceea persoanele care au ficatul mai slăbit ar putea să își întărească un pic organismul înainte printr-un alt tip de regim, prin odihnă, prin pratica Qigong sau cu ajutorul unui terapeut.

Subiecte

Vezi când scriu

Afli lucruri utile pentru tine și cei dragi și mă susții, ajutându-mă să-i ajut pe alții.

Vitalitate și remedii

Nu aș recomanda aceste remedii dacă nu aș fi convins că ele sunt un real ajutor în vindecare și regenerare.

Uleiurile esențiale de la Vivasan sunt cea mai avantajoasă alegere din categoria uleiurilor de calitate superioară, pentru uz intern, cu plantații supervizate.

Vezi articolele despre vitalitate