Cursuri și articole despre vindecare și echilibru

Prin tehnici esențiale și mici obiceiuri sănătoase, te vindeci în modul cel mai ușor și plăcut pentru tine.

Filtre de apă

In prezent eu folosesc o ana de filtrare Aquaphor cu carbon activ si shungit, desi nu este chiar cea mai buna varianta. Recomand ca, pe langa acest filtru, sa se foloseasca si pietricele de shungit pe care sa le tii in apa cateva ore, sau de pe o zi pe alta, pentru a purifica si mai mult apa si a o transforma in apa vie – apa structurata.

Filtrul pe care l-am folosit o perioada, cu Carbon Activ, Argint şi Shungit

Acesta este filtrul de apă pe care l-am folosit o perioada, pana cand nu s-au mai gasit cartuse filtrante de schimb si am fost nevoit sa folosesc altceva. L-am ales sfătuindu-mă cu terapeuții care mă îndrumau în acea perioadă și cu un medic nutriționist care mi-a confirmat că este o idee foarte bună. Filtrul conține un cartuș cu carbon activ, argint și Shungit (o formă structurată de carbon care se extrage dintr-o singură regiune în Rusia și despre care se fac multe cercetări mai ales la ei, unde studiul apei este foarte important). Filtrul se conectează cu ușurință la robinet și există un comutator care face ca apa să curgă fie direct în chiuvetă, fie să treacă prin filtru și să curgă prin robinetul filtrului, gata filtrată. Astfel, dacă vrei să speli vase, poți folosi în continuare apa nefiltrată. Uneori e posibil să trebuiască să schimbi piesa care se înșurubează la capătul țevii de apă dacă aceasta nu are filet sau dacă filetul respectiv nu se potrivește cu al filtrului, dar este ceva banal de ușor.

Eu sunt convins că acest filtru curăță apa mai eficient decât o cană obișnuită de filtrare, iar Shungit-ul ajută de asemenea la îmbogățirea apei cu substanțe benefice organismului, în cantitatea ideală. Potrivit importatorului, Shungit-ul are capacitatea de a filtra și fluorul adăugat în apa de rețea (care nu este varianta fluorului care ar fi benefică organismului), în timp ce cănile obișnuite nu specifică dacă filtrează sau nu acest halogen.

Ca și volum de apă pe care îl poate filtra, mie mi se pare extrem de eficient. Un cartuș filtrează 3000 de litri, deci este foarte avantajos dacă două persoane sau o familie cu 3-4 persoane folosesc filtrul pentru toată apa pe care o beau, pe care o folosesc pentru ceai, cafea, spălat salata, hidratat nucile, preparat apă de gură cu ueliuri esențiale, udat plantele, pentru un ionizator de aer care funcționează cu apă, etc. Dacă îl folosește o singură persoană, cartușul se recomandă a fi schimbat totuși după 6 luni, chiar dacă nu ai filtrat 3000 de litri. Probabil că poți să mai “tragi de el” 7, 8 luni, dar nu prea mult. Totuși, chiar și dacă îl schimbi la 6 luni și filtrezi 3 litri pe zi (pentru apă și gătit) un litru de apă filtrată pentru băut te costă doar vreo 18 bani. Dacă împarți 100 de lei, cât costă cartulul, la 3 (litri) x 180 (zile), atâta iese. Și asta făcând calculul doar pentru apa de băut și gătit, fără să pun la socoteală spălarea verdețurilor, etc.

Deși conține shungit, nu pretind că acest filtru ar structura apa, redându-i o structură hexagonală, sănătoasă, întrucât apa trece prin filtru prea repede (1 litru pe minut). Dacă vreți să și structurați apa, poate că ar merita să țineți apa una-două ore într-un vas cu chipsuri de shungit (sau să o structurați prin altă metodă). La 250 de lei (si 100 de lei cartușul de schimb), nu ne putem aștepta ca filtrul să facă de toate, eventual să se ducă și până la munte și să se întoarcă de acolo cu apă din Retezat. Filtrul purifică apa și o îmbogățelte cu shungit. Pentru a-i reduce tensiunea de suprafață, pentru a o ioniza, a o alcaliniza și a o structura, se pot folosi alte metode despre care am scris în articolul desrpe apa vie.

Subiecte

Vezi când scriu

Afli lucruri utile pentru tine și cei dragi și mă susții, ajutându-mă să-i ajut pe alții.

Vitalitate și remedii

Nu aș recomanda aceste remedii dacă nu aș fi convins că ele sunt un real ajutor în vindecare și regenerare.

Uleiurile esențiale de la Vivasan sunt cea mai avantajoasă alegere din categoria uleiurilor de calitate superioară, pentru uz intern, cu plantații supervizate.

Vezi articolele despre vitalitate