Cursuri și articole despre vindecare și echilibru

Prin tehnici esențiale și mici obiceiuri sănătoase, te vindeci în modul cel mai ușor și plăcut pentru tine.

Uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale te pot ajuta să scapi de oboseală și infecții și să-ți întărești imunitatea, să elimini paraziții intestinali care-ți consumă nutrienții și energia sau să îți amplifici abilitățile mentale și starea de spirit.

Ce sunt uleiurile esențiale și un pic de istorie

Aceste uleiuri sunt conentrate extrase din fructele, coaja, frunzele și semințele unor plante, în funcție de caz. De exemplu, uleiul de portocale sau de lămâie pe care îl prefer eu este extras din coaja acestora, care este extrem de bogată în bioflavonoide, printre altele. Uleiul esențial de ienupăr este bine să fie extras din fructele sale, nu din întreaga plantă. Uleiurile esențiale se extrag din cantități enorme din planta respectivă, de aceea ne oferă beneficii pe care nu le putem obține consumând planta în sine sau doar ceaiuri din acea plantă. Ele sunt atât de puternice încât pot concura cele mai puternice antibiotice, având în același timp un spectru mai larg și mai puține efecte adverse sau chiar deloc.

Cum acționează uleiurile esențiale și cum sunt asimilate de organism

Ele au capacitatea de a pătrunde în celule întrucât au masa extrem de mică, spre deosebire de uleiurile grase care nu pot face acest lucru. Unele dintre uleiurile esențiale pot chiar să străbată bariera sânge-creier. De asemenea, când sunt puse pe piele (de obicei în combinație cu un alt ulei, pentru a nu irita pielea), sunt absorbite și ajung tot în sânge. Deseori ele se pot pune pe tăpi sau pe încheietura mâinii atunci când nu dorim să le luăm intern sau consideră că acest lucru nu este recomandat (părerile fiind împărțite).

Care uleiuri esențiale sunt suficient de pure pentru administrarea internă?

Potrivit unora din terapeuții cu care am studiat, cele mai OK de la noi ar fi cele de la Cozac Plant, urmate de cele de la Fares, iar dacă aveți un buget un pic mai mare, le puteți alege pe cele de la Vivasan. Cele de la Young Living sau DoTerra sunt atât de scumpe încât te cocoșează, dar sunt foarte bune, o alternativă mult mai avantajoasă fiind (pentru ceea ce nu găsiți la Vivasan) cele de la firma indiană Moksha. Avantajul la Vivasan este că au sediu și magazin chiar în București, lângă Perla. Ei au chiar și un ulei special din 33 de plante și parfumuri din uleiuri esențiale, precum și un medic care oferă consultații la sediu.

Vă pot spune că eu am consumat mai mult de un an de zile ulei esențial de mentă și de lavandă, sau de mentă și de portocale, de la Cozac Plant, și timp de 2-3 luni am luat uleiul esențial de tămâie de la Moksha (Frankincense, Boswellia Frereana), câte 2 picături de 2-3 ori pe zi, și nu am pățit nimic, dimpotrivă m-am simțit foarte bine.

Subiecte

Vezi când scriu

Afli lucruri utile pentru tine și cei dragi și mă susții, ajutându-mă să-i ajut pe alții.

Vitalitate și remedii

Nu aș recomanda aceste remedii dacă nu aș fi convins că ele sunt un real ajutor în vindecare și regenerare.

Uleiurile esențiale de la Vivasan sunt cea mai avantajoasă alegere din categoria uleiurilor de calitate superioară, pentru uz intern, cu plantații supervizate.

Vezi articolele despre vitalitate